17
ápr
Illóolajok használata a gyakorlatban
Az illóolajok világa számos lehetőséget kínál az energiával teli, friss élet eléréséhez. A vadnarancs illóolaj ki...
ROSMARINUS OFFICINALIS | 15 ml
A rozmaring egy aromás, örökzöld bokorféle, amelynek a leveleit előszeretettel használják ételek, például töltelékek, sertéshús, báránysült, csirke- vagy pulykahús ízesítéséhez. Az ókori görög, római, egyiptomi és héber kultúrákban a nagy becsben tartott rozmaringot szent növényként tisztelték. Gyógynövényes és energizáló illata miatt a rozmaring esszenciális olajat aroma- és masszázsterápiás célokra is gyakorta használják.
Egyedi tervezésűek, hogy jótékony aromatikus tulajdonságaikkal bármelyik helyiség hangulatát képesek legyenek átalakítani.
Az esszenciális olajok hatóereje sokkal intenzívebb, mint a szárított fűszereké vagy egyéb aromáké, így már a legcsekélyebb mennyiségben alkalmazva is szédületes ízhatást képesek kölcsönözni az ételeknek. Ha tehát főzés közben rozmaring esszenciális olajat használ, az a legjobb, ha a „fogpiszkálós” módszert alkalmazza: mártsa egy tiszta fogpiszkáló végét az olajosüvegbe, majd keverje a többi hozzávalóhoz. Miután alaposan elkeverte az ételben, kóstolja meg, hogy szükség lesz-e még több olajra vagy sem.
Ételízesítéshez.
Csak hígítva alkalmazza. Ne vegyen be naponta egy cseppnél többet. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha várandós vagy orvosi kezelés alatt áll, konzultáljon kezelőorvosával. Kerülje a szemmel és nyálkahártyával való érintkezést.
A rozmaring a mediterrán térség őshonos növényfaja, és legeredményesebben a tengerhez közeli vidékeken terem.
A rozmaring az árvacsalánfélék családjába tartozó, évelő fűszer- és gyógynövény. Levelei örökzöldek és tűszerűek. Virágai apróak, színük rendszerint fehér, rózsaszín, lila vagy kék. A belőle készített esszenciális olajat pedig gőzdesztilláció útján nyerik ki a növény leveléből és szárából.
Automata - 1790 Ft
Házhozszállítás -2400 Ft
Automata - 2990 Ft Házhozszállítás -2990 Ft
Értékelések
Még nincsenek értékelések.